VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina este dispusă să redeschidă consulatul său de la Tiraspol, dar impune două condiții

Ucraina este dispusă să ia în considerare restabilirea serviciilor consulare pe teritoriul regiunii transnistrene. Subiectul a fost discutat la 19 februarie la întrevederea ambasadorului cu misiuni speciale Păun Rogovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei, cu vicepremierul de la Chișinău Oleg Serebrian și liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. 

Într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Kiev, Ucraina și-a exprimat disponibilitatea de a lua în considerare problema restabilirii serviciilor consulare în regiunea transnistreană pentru cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul regiunii. În același timp, oficialul ucrainean a cerut respectarea a două cerințe: asigurarea securității funcționarilor consulari ucraineni și garantarea mișcării nestingherite a diplomaților, către/de la locul desfășurării operațiunilor consulare la fața locului.

Totodată, partea ucraineană a subliniat că pledează pentru soluționarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldovei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional.

De asemenea, oficialul ucrainean a declarat că Kievul va „reacționa hotărât” la orice provocări care vizează tragerea regiunii transnistrene în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cât și destabilizarea situației din Moldova.

Pe 19 februarie, vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere la Chișinău cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei Păun Rogovei, în cadrul căreia au discutat despre diferendul transnistrean. Ulterior, ambasadorul Rogovei a avut o întâlnire, la Tiraspol, și cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.