VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina confirmă că o dronă Shahed a zburat luni seara „zeci de kilometri” prin spațiul aerian al R. Moldova

O dronă de atac rusească de tip Shahed a trecut în cursul nopții granița moldo-ucraineană, zburând deasupra teritoriului Republicii Moldova „ zeci de kilometri”, au informat Forțele de Apărare de Sud ale Ucrainei. Informația vine în contradicție cu afirmațiile Ministerului Apărării de la Chișinău care a anunțat că „nicio dronă nu a intrat luni seara în spațiul aerian al statului nostru”.

„Traseul uneia dintre drone a fost dirijat provocator de către inamic de-a lungul unei traiectorii care traversează tronsonul ucrainean-moldoven al frontierei de stat din regiunea Odesa. Drona a zburat peste teritoriul statului vecin timp de câteva zeci de kilometri și a intrat din nou în spațiul aerian al Ucrainei, unde a fost ulterior distrusă de forțele de apărare aeriană ale Ucrainei”, se arată în raportul Forțelor de Apărare Sud.

Informația a fost confirmată și de purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operaţional „Sud”, Natalia Gumeniuk, în această dimineață în cadrul unei transmisiuni în direct. Oficialul militar ucrainean a afirmat că una dintre drone, care a fost lansată asupra regiunii Odesa, a avut manevre foarte dificile, iar „traseul a fost foarte provocator, trecând granița de stat a Moldovei”.

În seara zilei de 26 februarie, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a negat informațiile conform cărora o dronă ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova în urma unui atac rusesc asupra Ucrainei.

„În legătură cu presupusul risc de intrare a unei drone în spațiul Republicii Moldova, informăm că nici o dronă lansată de Federația Rusă în această seară în Ucraina nu a traversat Republica Moldova”, se arată în precizarea ministerului Apărării de la Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.