VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina ar putea ajuta Moldova să-și întărească securitatea, inclusiv pe cea energetică

Ucraina ar putea ajuta Republica Moldova să-și întărească securitatea, inclusiv pe cea energetică. Asigurarea vine din partea ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, la Praga.  

„În marja întrevederilor din cadrul Gymnich de la Praga, am discutat cu ministrul de Externe al Moldovei, Nicu Popescu, despre cum poate Ucraina să ajute Moldova să își întărească securitatea, inclusiv pe cea energetică, dar și alte subiecte bilaterale și regionale”, a anunțat Dmitro Kuleba pe pagina sa de Twitter.

„Am discutat o serie largă de subiecte, începând cu agresiunea brutală a Rusiei și riscurile pe care le prezintă centrala nucleară de la Zaporojie, până la cooperare în domeniul energetic și cel al infrastructurii, dar și pașii necesari pentru a adera la UE”, a scris la rândul său, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, pe pagina sa de Twitter.

Amintim că vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, se află într-o vizită la Praga. Oficialul moldovean  conduce delegația țării noastre la reuniunea Gymnich a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene, care va are loc în perioada 30 – 31 august. În cadrul reuniunii din acest an, potrivit MAEIE, miniștrii europeni vor discuta două subiecte principale: agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și relațiile UE cu Africa.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.