VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Turcia a finalizat construirea a peste 7.000 de locuinţe într-o regiune devastată de cutremurul major de anul trecut

Turcia a predat sâmbătă cheile a peste 7.000 de locuinţe noi unora dintre persoanele rămase fără adăpost după cutremurul devastator de anul trecut, la un an după cel mai mortal dezastru din istoria modernă a ţării, transmite Reuters.

Cutremurele puternice din 6 februarie 2023 în sudul Turciei au ucis peste 50.000 de oameni în 11 provincii şi au lăsat milioane de oameni fără adăpost.

”Astăzi, livrăm 7.275 de locuinţe în Hatay… Vom livra treptat 40.000 de locuinţe în întreaga regiune, de îndată ce construcţia lor este finalizată”, a declarat preşedintele Tayyip Erdogan în timpul unei ceremonii la Hatay, provincia cel mai grav afectată de cutremure.

 Aproximativ 75.000 de locuinţe vor fi livrate în următoarele două luni, a spus Erdogan, adăugând că guvernul intenţionează să livreze un total de 200.000 de locuinţe în acest an, scrie news.ro.

Aproximativ 680.000 de locuinţe au fost distruse în regiunea cutremurului, a declarat vineri ministrul Urbanizării Mehmet Ozhaseki reporterilor, adăugând că 390.000 de familii sunt înregistrate pentru a primi case care urmează să fie construite acolo.

„Au fost finalizate licitaţiile pentru 200.000 de apartamente, iar unele dintre ele sunt în curs de construcţie. Unele au fost finalizate, iar livrările vor fi făcute în curând. Procesul de licitaţie pentru aproximativ 100.000 de apartamente continuă”, a spus el.

După cutremure, Erdogan a promis 319.000 de locuinţe noi până în februarie 2024 şi un total de 680.000 un an mai târziu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.