VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trupele speciale din R. Moldova vor fi instruite de către pușcașii marini ai SUA

O echipă de instructori din cadrul forțelor speciale ale Pușcașilor marini, ai forțelor navale ale SUA este prezentă în Republica Moldova pentru a instrui trupele speciale de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) și Ministerului Justiției (MJ).

Timp de 6 zile vor avea loc instruiri practice ale forțelor de intervenție din cadrul Brigăzii cu destinație specială Fulger, Batalionului cu destinație specială Scorpion, Detașamentului cu destinație specială Pantera și forțele speciale ale SPPS. 

Luptătorii din cadrul trupelor speciale vor fi instruiți de pușcașii marini pentru dezvoltarea abilităților în domeniul antiterorist. Astfel, vor avea loc instruiri teoretice cu privire la acordarea primului ajutor în câmpul de risc terorist; instruiri practice comune de folosire a armamentului în cadrul unor simulări a unor scenarii de amenințări teroriste; simulări ale unor intervenții antiteroriste în spații închise; trageri la țintă din mișcare asupra unor ținte mobile și staționare.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, scopul instruirilor este sporirea în abordarea integrată, interinstituțională a intervenției antiteroriste de către toate forțele speciale cu responsabilități în domeniul antiterorist.
 

Asistența SUA în pregătirea și instruirea forțelor de intervenția în domeniul antitero ale Republicii Moldova se înscrie în planul internațional de schimb de experiență și bune practici în pregătirea integrată pentru anticiparea și riposta în cazul atacurilor teroriste, la nivel mondial.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.