VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei polițiști de frontieră, demiși într-o cauză de migrație ilegală a ucrainenilor. Procurorii au fost sesizați

Cazurile de trecere ilegală a frontierei cu Ucraina au provocat demisii în rândul angajaților Poliției de Frontieră. În urma unor anchete de serviciu, trei inspectori ai Poliției de Frontieră au fost demiși „pentru autorizarea trecerii ilegale a frontierei de stat prin punctul de trecere la frontiera moldo-ucraineană a cetățenilor Ucrainei, în lipsa prezenței fizice a acestora în punctul de trecere”. 

Totodată, un coleg de-al lor, un șef din cadrul Poliției de Frontieră a fost demis, pentru că „a încălcat repetat disciplina de serviciu pe parcursul unui an prin neexecutarea atribuțiilor și misiunilor personalului din subordine pe perioada schimbului”.

„Poliția de Frontieră subliniază că astfel de comportamente nu sunt tolerate și sunt contrare misiunii instituției de a implementa politica de stat în domeniul gestionării integrate a frontierei de stat a Republicii Moldova. Inspectoratul are ca obiectiv asigurarea unui control eficient al frontierei, în conformitate cu standardele legale și internaționale, pentru a combate criminalitatea transfrontalieră și a asigura un nivel ridicat de securitate, în timp ce respectă în același timp drepturile fundamentale ale indivizilor și promovează libera circulație a persoanelor”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În toate aceste cazuri au fost sesizați procurorii, care urmează să se expună asupra inițierii unor dosare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.