VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Trei ani de închisoare pentru o tânără din Capitală care a născut prematur acasă

O tânără în vârstă de 28 de ani a fost condamnată la trei ani de închisoare, după ce a născut prematur acasă și intenționat nu a mers la spital cu nou născutul său, astfel provocând decesul lui. O decizie în acest sens a fost pronunțată la data de 24 martie de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Conform învinuirii înaintate, la 20 iunie 2021, inculpata, fiind locatară a unui apartament din sectorul Ciocana al Capitalei, a născut prematur în acel apartament, un copil de sex masculin, la termenul de 8 luni.

Ulterior, în următoarele 4 zile, inculpata, cunoscând cu bună știință că nu s-a aflat la evidența medicului, iar copilul necesita investigații medicale, intenționat nu s-a adresat după ajutorul medical, iar datorită stării de sănătate provocată de nașterea prematură, greutatea scăzută şi dezvoltare slabă, la 24 iunie 2021, nou-născutul a decedat.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, medicii a concluzionat, printre altele că: „decesul copilului, cel mai probabil putea fi evitat, în cazul că acesta s-ar fi născut într-o unitate medicală specializată.”

Totodată, conform aceluiași raport, în organismul micuțului s-a depistat alcool etilic.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția de fapta pentru care a fost acuzată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.