VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tot mai mulți moldoveni vor în UE și NATO

Șase din 10 moldoveni își doresc integrarea în Uniunea Europeană, numărul adepților fiind în creștere față de anul trecut. Totodată, a crescut considerabil și numărul celor care vor ca țara noastră să facă parte din Alianța Nord-Atlantică. Constatările se regăsesc în noul sondaj făcut astăzi public de Comunitatea WatchDog.

Studiul arată că aproximativ 59 la sută dintre locuitorii Republicii Moldova pledează pentru aderarea țării la UE, cifra este cu 8 puncte procentuale mai mare decât arătau sondajele precedente. Doar 23% dintre participanții la cercetare au declarat că vor să se integreze în Uniunea Economică Eurasiatică.

De asemenea, studiul arată că 34,6 la sută dintre moldoveni ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la NATO, cifra fiind cu cinci puncte procentuale mai mare față de preferințele precedente. Totuși, majoritatea cetățenilor continuă să se împotrivească acestei opțiuni. Cota celor care se sunt contra aderării la această alianță este de 52 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-13 aprilie pe un eșantion de 1015 persoane.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.