VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tiraspolul critică adoptarea legii cu privire la separatism: „E un act de agresiune”

Așa-zisul minister de Externe de la Tiraspol a venit cu o reacție după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în lectură finală legea care incriminează faptele conexe infracțiunilor de spionaj și de trădare de Patrie. Astfel, Tiraspolul consideră că acesta este „un act de agresiune menit să submineze procesul de negociere și un prolog deliberat pentru încălcări masive ale drepturilor omului”.

„Politizarea și selectivitatea amendamentelor care nu vizează combaterea criminalității, ci este îndreptată împotriva a aproape jumătate de milion de locuitori ai transnistriei, ridică o întrebare acută cu privire la starea procesului democratic din țara vecină, care necesită o evaluare obiectivă din partea comunității internaționale”, se menționează într-un comunicat al așa-zisului minister de externe din stânga Nistrului.

„Avertizăm partea moldovenească împotriva oricăror acțiuni care amenință drepturile și libertățile cetățenilor republicii moldovenești transnistrene. Întreaga responsabilitate pentru escaladarea tensiunii revine în întregime părții moldovenești. Transnistria nu acceptă șantajul penal și procedural din partea Moldovei vecine și solicită participanților internaționali la procesul de negociere să își îndeplinească misiunea de mediere pentru a preveni persecuția motivată politic a populației transnistrene”, se mai spune în comunicat.

Chișinăul nu a reacționat deocamdată la aceste declarații.

Amintim că deputații au adoptat în lectură finală, în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 2 februarie, proiectul de lege ce are scopul de a îmbunătăți cadrul normativ în domeniul securității statului va fi îmbunătățit.

În acest sens, a fost modificat Codul penal, pentru combaterea riscurilor și amenințărilor, generate de acțiunile informativ subversive ale serviciilor speciale străine în raport cu R. Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.