VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Tinerii specialiști din domeniul medical vor primi indemnizația unică într-o singură tranșă

Tinerii specialiști angajați în instituțiile medico-sanitare publice raionale, din sate sau comune vor primi indemnizația unică într-o singură tranșă. Guvernul a aprobat miercuri, 15 martie, modificări în acest sens în hotărârea cu privire la acordarea facilităților tinerilor specialiști cu studii medicale și farmaceutice.

După șase luni de activitate, medicilor și farmaciștilor le va fi achitată integral indemnizația de 120 de mii de lei, iar asistenților medicali, moașelor, asistenților farmaciști, tehnicienilor dentari, asistenților medicali în diagnostic de laborator – indemnizația de 96 de mii de lei

Executivul precizează că indemnizațiile debursate până acum în trei rate nu sunt motivante pentru tinerii specialiști, deoarece de cele mai multe ori nu acoperă cheltuielile de deplasare, cazare și alte necesități.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.