VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tinerii profesori urmează să ridice indemnizația anuală timp de cinci ani

Tinerii specialiști din educație, care imediat după absolvirea universităților pedagogice, vor merge să predea în școli vor ridica indemnizația anuală de 40 de mii de lei timp de cinci ani, nu trei, așa cum este în prezent.

Noua prevedere este în proiectul de modificare a Codului Educației și a fost enunțată astăzi de ministrul Educației, Anatolie Topală. Demnitarul susține că statul oferă în fiecare an peste 1000 de locuri în domeniul științelor educației și nu toate sunt solicitate de tineri. În acest context, tinerii, în special cei care aleg profeseze în sate, trebuie să fie stimulați.

Totodată, Anatolie Topală anunță că vor fi perfecționate și criteriile de evaluare și de stabilire a sporurilor pentru cadrele didactice, care vor fi proporționale cu efortul depus de profesor și performanța obținută de dascăl.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.