VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

The New York Times a dat în judecată OpenAI și Microsoft. Publicația vrea să interzică utilizarea textelor pentru tehnologia ChatGPT

Publicația americană The New York Times a intentat un proces pentru încălcarea drepturilor de autor împotriva OpenAI și Microsoft. După cum se precizează în mesajul de pe site-ul publicației, editorii cer oprirea utilizării neautorizate a textelor jurnalistice pentru antrenarea sistemelor de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, scrie The Insider, citat de ziua.md.

Procesul depus la Tribunalul Districtual din Manhattan susține că milioane de articole din New York Times au fost utilizate pentru a antrena chatbot-uri care concurează acum cu instituțiile de știri și pot fi confundate cu informații de încredere. Potrivit reclamantului, OpenAI și Microsoft ar trebui să fie trase la răspundere pentru daune în valoare de miliarde de dolari cauzate de „copierea ilegală și exploatarea a unor lucrări de valoare unică ale ziarului”.

Cerințele financiare specifice, totuși, nu sunt menționate în document. Reclamanții solicită, de asemenea, distrugerea tuturor modelelor de chatbot și a datelor de instruire care utilizează material protejat prin drepturi de autor de la New York Times.

La începutul lunii decembrie, s-a aflat că Axel Springer, un grup media german, a vândut companiei OpenAI dreptul de a utiliza articole din publicațiile sale. Astfel, ChatGPT a obținut acces la conținut plătit de la Business Insider, Politico și Bild. În schimb, CNN, The New York Times, ABC, Bloomberg și The Guardian au impus o interdicție asupra utilizării textelor lor de către ChatGPT.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.