VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Termoelectrica oferă propriul exemplu: Ce măsuri a luat întreprinderea pentru a economisi resursele energetice

Întreprinderea Termoelectrica a aprobat un plan de acțiuni ce prevede un șir de măsuri privind economisirea resurselor energetice în cadrul tuturor edificiilor în gestiune.

Printre principalele acțiuni se numără:

  • Deconectarea pilonilor electrici ce asigură iluminatul pe teritoriul Surselor de producere;-
  • Deconectarea iluminatului decorativ de pe fațada Sediului Administrativ (inclusiv inscripția);
  • Deconectarea calculatoarelor și imprimantelor înafara orelor de program și în zilele libere;
  • Înlocuirea, unde este posibil, a lămpilor incandescente cu lămpi economice (fluorescente sau LED);
  • Deconectarea iluminatului în zonele neutilizate, inclusiv pe timp de zi.
  • Deconectarea porționată și/sau zonală a luminii în încăperi, birouri, coridoare, edificii;

Totodată, Termoelectrica S.A. îndeamnă clienții să se înregistreze pe pagina oficială a Guvernului compensații.gov.md pentru a beneficia de compensație la factura agentului termic.

”În caz de necesitate puteți apela la linia verde 08000 5000 pentru informații suplimentare. În contextul celor menționate, încurajăm toți consumatorii să se implice prin propriul exemplu la economia resurselor energetice, prin optimizarea consumului, diminuarea pierderilor și risipei de energie”, se arată în comunicatul remis de întreprindere.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.