VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Termoelectrica anunță că a recepționat un nou lot de 100 de tone de păcură

SA Termoelectrică anunță că sâmbătă, 29 octombrie, a recepționat un nou lot de păcură, în cantitate de peste 100 de tone – prin intermediul transportului auto.

Centrala Electrică cu Termoficare, Sursa I, a fost inițial proiectată pentru recepționarea păcurii prin intermediul căilor ferate, însă cu referire la condițiile actuale, inclusiv a celor legate de logistică, pentru diversificarea mijloacelor de livrare a păcurii, minimalizarea riscurilor și creșterea securității energetice, Termoelectrica S.A. a asigurat posibilitatea recepționării păcurii pe cale auto.

Păcura este livrată, recepționată și stocată la Gospodăria de păcură din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare, Sursa I, în conformitate cu normele tehnice prevăzute de legislația națională.

Până la moment, au fost contractate 62 de mii de tone de păcură, care urmează a fi furnizată în perioada octombrie – decembrie a anului curent, prin intermediul căilor ferate și transportului auto.

Pe 26 octombrie, Cabinetul de miniștri a votat un poriect prin care Agenţia Rezerve Materiale a MAI va elibera din rezervele de stat, cu titlu de deblocare, către S.A. „Termoelectrica” opt mii de tone de păcură. Arderea păcurii eliberate va permite continuarea livrării gazelor naturale și menținerea presiunii necesare în conductele de gaz.

Acest lucru va duce la asigurarea funcționării normale a termocentralelor pe gaz, în condițiile în care o mare parte a blocurilor de locuit folosesc această sursă de energie. Măsura se impune în contextul limitării volumului de gaze naturale prevăzute pentru luna octombrie, livrate către Republica Moldova de către Federația Rusă, prin intermediul S.A. „Gazprom”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.