VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Temperaturi record de minus 50 de grade Celsius în Rusia

Iarna grea a pus stăpânire pe Rusia. Temperaturile au scăzut până la minus 50 de grade Celsius în unele zone din Siberia, iar viscolul a acoperit Moscova cu un strat record de zăpadă pentru această perioadă şi a perturbat zborurile, transmite luni Reuters.

În Republica Saha din partea de nord-est a Siberiei, unde este situat Iakutsk, unul dintre cele mai friguroase oraşe din lume, temperaturile au scăzut sub minus 50 de grade Celsius, potrivit staţiilor meteo din regiune.

Un val neobişnuit de frig în această parte a anului a condus la o scădere a temperaturilor chiar şi sub minus 50 de grade Celsius în mai multe zone din Republica Saha, o regiune vastă, puţin mai mică decât India. Aproape toată Republica Saha este situată în zona de permafrost.

În capitala regiunii, Iakutsk, situată la o distanţă de aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova, temperatura înregistrată a fost de minus 44 grade Celsius până la minus 48 de grade Celsius. Temperaturile de minus 50 de grade Celsius au devenit mai puţin frecvente în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice, permafrostul prezentând semne tot mai pregnante de dezgheţ, scrie digi24.ro. În capitala Rusiei, unele dintre cele mai puternice ninsori înregistrate până în prezent au provocat luni întârzieri pe unele aeroporturi, pistele fiind acoperite cu un strat dens de zăpadă.

Cel puţin 54 de zboruri au avut întârzieri, iar alte cinci curse au fost anulate pe cele mai mari trei aeroporturi ale capitalei, conform agenţiei de presă RIA. Temperaturile din Moscova ar urma să scadă până la aproximativ minus 18 grade Celsius în cursul acestei săptămâni, potrivit prognozelor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.