VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Teatrul românesc dă viață

Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat azi, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, zi în care este celebrată și Ziua Mondială a Teatrului, Înaltul Patronaj pentru două proiecte culturale importante care vor avea loc în 2024 și care marchează comuniunea de istorie, limbă, cultură și aspirații europene dintre România și Republica Moldova.

Este vorba de Festivalul Tradițiilor Românești, care se va desfășura la Chișinău în perioada 17-19 mai 2024, și este organizat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și de Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a IX-a, care va fi organizată la Chișinău, în perioada 11-22 septembrie 2024, de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român.

De Ziua Mondială a Teatrului, și președintele R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că este onorată să acorde împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, pentru al patrulea an consecutiv, Înaltul Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. 

Șefa statului a adresat un mesaj de felicitare tuturor oamenilor de teatru, care prin munca și eforturile lor extraordinare, valorifică și contribuie la unitatea culturală a celor două maluri de Prut. 

„Reuniunea Teatrelor Naționale Românești este încă un pod peste Prut, care ne apropie și mai mult, este un moment în care celebrăm relația tot mai strânsă dintre Chișinău și București, inclusiv în această zi importantă pentru toți românii care sărbătoresc 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Pe lângă faptul că este principalul partener politic și economic, România este cel mai puternic avocat al nostru în Uniunea Europeană și în procesul de asigurare a păcii și bunăstării la noi acasă”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.