VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei: Despre războiul de pe Nistru, turism și folclor

Pe 2 martie 1992 în raioanele de Est ale Republicii Moldova a început războiul de pe Nistru – un conflict militar care, în pofida tuturor sacrificiilor umane și a eforturilor politice de atunci, s-a încheiat rușinos pentru moloveni, devenind, în scurt timp, un conflict înghețat prin care Federația Rusă își exercită influența și presiunea geopolitică în regiune.
Din acea zi s-au scurs deja 31 de ani, dar Republica Moldova tot n-a reușit să rezolve diferendul transnistrean.

Începem ediția cu un cântec dedicat luptelor de acum trei decenii semnat de Iurie Sadovnic „Transnistria”.

Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin discută astăzi cu:

1. Valentina Ursu, jurnalistă Vocea Basarabiei. Vorbim despre memoria pământului și despre cartea „Râul de sânge” din martie ’92, o carte în care este redată realitatea cruntă a conflictului transnistrean. Volumul înserează dialogurile pe care le-a avut autoarea cu combatanții, cu diverse personae aflate la conducere în localitățile în care se duceau luptele. Ascultăm piesele „Lăsați-ne, odată-n pace” și „Dușmane-războiule”.

2. Mariana Iurcu, muzeografă, ghid de turism, știe tot și toate despre Călărași

3. Omul zilei- Sandro Botticelli

4. Ion Paladi, interpret născut sub o stea norocoasă. Ascultăm în studio piesele „Sârba asta-i cu noroc”, „Iubește de multe ori” și „Dorul Basarabiei”

În rubrica Minutul lui Vasile Botnaru, autorul ne prezintă tableta- Campioana vizibilității pariziene

De luni până vineri de la 7:00 și în reluare la 10:00 și la 14:00 urmărește-ne Live la TV, pe voceabasarabiei.md, dar și pe Youtube.

Pentru a viziona materialele separat accesează pagina de Facebook a emisiunii: https://www.facebook.com/tesalutavoceabasarabiei

Autori

  • Andrei Porubin

    Andrei Porubin este un jurnalist, actor, prezentator, showman, deținător al titlului "Maestru în Artă", și al medaliei "Meritul civic". El a fost prezentatorul numeroaselor concerte și campionate, prezentări și festivaluri. A jucat în mai multe filme (inclusiv "Întoarcerea Titanicului "). A adus un omagiu scenei teatrale, pentru că, pe lîngă departamentul de jurnalism de la Universitatea de Stat, a absolvit și arta teatrală la Institutul de Arte.În trecut a activat la Moldova 1, Jurnal TV, Radio Europa Liberă. În prezent este unul dintre moderatorii emisiunii Te salută Vocea Basarabiei, alături de Mihaela Cîrnov.

  • Mihaela Cîrnov

    Autoarea Matinalului Cotidian, dar și moderatoarea emisiunii Te salută Vocea Basarabiei, alături de Andrei Porubin. Licența și masteratul în jurnalism le-a efectuat la USEM. Deține premiul Jurnalista anului la Gala Tinerilor Supereroi, 2017. Se numără printre finaliștii Burselor Europene pentru Jurnaliști, ediția din 2021. A activat în calitate de prezentatoare și realizatoare de emisiuni la Moldova 1 și reporteră la știripozitive.eu. A lucrat la Radio Europa Liberă timp de 5 ani, fiind și bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.