VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tatiana Răducanu, membră a celor două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor, a demisionat

Membrul Comisiei Pre-Vetting și a celei de evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, și-a depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice a Parlamentului, Veronica Roșca.

Fosta judecătoare susține că a făcut acest pas în urma unei scrisori care a ajuns la instituțiile statului și prin care sunt puse la îndoială calitățile profesionale și de integritate.

„Uneori lucrurile în curățarea justiției se mișcă mai greu decât de dorim, uneori există și obstacole, dar evaluarea este unica modalitate de a avea pe termen lung un sistem cu oameni integri, chiar dacă acest lucru îi sperie astăzi pe mulți. Procesul de vetting trebuie să continue, acum el începe în sistemul procuraturii. În legătură cu scrisoarea menționată, sunt nevoită să-mi declar demisia de membră din ambele comisii de evaluare pentru a nu pune în pericol întregul proces de vetting”, se arată în scrisoarea transmisă de Tatiana Răducanu Parlamentului.

Parlamentul a numit-o pe Tatiana Răducanu în calitate de membru în cele două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor în aprilie 2022. Tatiana Răducanu a fost magistrat la Curtea Supremă de Justiție în perioada 2005-2016, anterior fiind judecătoare la Curtea de Apel Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.