VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tariful pentru energia electrică ar putea fi redus din nou

Consumatorii casnici din centrul și sudul țării ar putea plăti cu 6% mai puțin pentru energia electrică. Premier Energy a trimis o solicitare în acest sens Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică prin care cere o reducere a tarifului până la 2 lei și 41 de bani pentru un kilowatt/oră, cu 16 bani mai puţin decât în prezent.

„Aceeaşi reducere se cere şi în cazul consumatorilor conectați la rețeaua de tensiune medie. În cazul în care, noile ajustări vor fi aprobate de ANRE, consumatorii conectaţi la reţeaua de înaltă tensiune, vor achita, 1,73 lei/ kWh, mai puţin cu 17 bani decât tariful actual”, se arată în comunicat.

Potrivit furnizorului, micşorarea este determinată de preţul de procurare a energiei electrice, dar şi de de tarifele pentru serviciile de transport şi distribuţie a energiei. Ultima dată, ANRE a redus prețurile și tarifele reglementate pentru energia electrică, pe 5 iulie. În prezent, consumatorii deserviți de Premier Energy plătesc 2,57 lei/kWh.

Timp de un an, tariful pentru energia electrică a scăzut cu aproximativ 45%, de la 4,62 până la 2,57 de lei/kWh. Până acum au avut loc trei etape de reduceri – în ianuarie, aprilie și iulie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.