VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tariful la gaz pentru consumatorii finali crește la 22 lei și 26 bani

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici creşte, de la data de 1 august, cu 3 lei și 64 de bani. Noul tarif pentru un metru cub de gaz este de 22 de lei și 26 de bani, cu TVA inclus, potrivit unei hotărâri a Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică.

Scumpirea a fost operată în urma unei solicitari a furnizorului principal Moldovagaz care argumenta necesitatea majorării tarifului prin faptul că, din august, Republica Moldova importă gaze naturale la prețul de 1.460 de dolari pentru o mie de metri cubi sau cu 500 de dolari mai mult decât în luna iulie.

Inițial, furnizorul ceruse un tarif de aproape 30 de lei pentru un metru cub de gaze naturale pentru consumatorii casnici [29 lei și 48 bani n.red.], tarif care, în viziunea Moldovagaz, ar acoperi prețul de achiziție, iar diferențele de preț nu s-ar mai transforma în datorii.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.