VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Tarifele pentru energia electrică urmează să scadă ușor

Săptămâna viitoare, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să revizuiască tarifele pentru energia electrică. Chiar dacă „Premier Energy” și „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au solicitat majorarea tarifelor, în proiectele supuse aprobării, publicate de ANRE, tarifele ar urma ușor să scadă, transmite IPN.

În demersul său, „Premier Energy” a solicitat pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de înaltă tensiune un tarif de 2,02 lei/kWh, în comparație 1,71 lei/kWh (fără TVA) în prezent. ANRE propune un tarif de 1,68 lei/kWh.

Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune, furnizorul a cerut un tarif de 2,23 lei/kWh, în comparație cu tariful actual de 1,90 lei/kWh (fără TVA). Agenția a indicat în proiectul său tariful de 1,87 lei/kWh.

Și pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatorii casnici), „Premier Energy” a cerut tariful de 2,77 lei/kWh, comparativ cu 2,39 lei/kWh (fără TVA). Proiectul ANRE prevede un tarif de 2,34 lei/kWh.

O situația similară este și în cazul SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Furnizorul a cerut pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune un tarif de 2,11 lei/kWh, în comparație cu 1,97 lei/kWh (fără TVA) în prezent. ANRE propune ca acest tarif să fie micșorat până 1,90 lei/kWh.

Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatori casnici), furnizorul a cerut un tarif de 3,01 lei/kWh, comparativ cu 2,88 lei/kWh (fără TVA) în prezent. În acest caz, proiectul ANRE prevede un tarif de 2,84 lei/kWh.

Ședința ANRE la care vor fi revizuite tarifele la energia electrică este planificată pentru 19 martie, ora 10.00.

Precedenta reducere a tarifelor pentru energia electrică a fost făcută în 10 noiembrie 2023.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.