VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Târguri cu produse autohtone, organizate în acest weekend în Capitală

Pe 20 și 21 mai, în capitală vor fi organizate târguri cu produse și mărfuri autohtone. Primăria Chișinău susține că acțiunile au drept scop „susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon”. Târgurile vor fi deschise în toate sectoarele capitalei.

Astfel, pe 20 mai 2023, în sectorul Buiucani, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 202 va fi organizat târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

Pe 21 mai 2023, de la 10:00 până la 17:00, lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei va fi deschis un târg al producătorilor autohtoni cu produse alimentare, produse apicole și articole de artizanat, organizat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Totodată, pe 20 și 21 mai, de la ora 9:00, oaspeții și locuitorii capitalei vor putea vizita un târg apicol și de căpșuni în Parcul „Valea Morilor”, anunță primăria.

În sectorul Râșcani, pe 21 și 21 mai, pe bulevardul Moscova 21 va fi deschis târg cu fructe, legume și produse apicole. În același sector, pe str. Miron Costin 13/1, lângă scuar, de la ora 09:00 până la 19:00 va fi organizat un târg de weekend al producătorilor autohtoni.

În sectorul Botanica, În Parcul „Sarmizegetusa”, locuitorii și oaspeții capitalei vor avea posibilitatea să viziteze, în zilele de 20 și 21 mai, de la 08:30 până la 20:00, târgul producătorilor locali „Casa Mare”, organizat de Pretura sectorului. De asemenea, în acest weekend, de la 08:30 până la 20:00 în Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica va fi deschis târgul produselor din bumbac „Bumbăcel Fest”.

În sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân, colț cu strada P. Zadnipru, pe 20 și 21 mai, va fi organizat un târg al producătorilor autohtoni.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.