În acest an, Târgul de Crăciun „Satul Colindătorilor”, organizat de Guvern, își va deschide porțile la 23 decembrie, ora 17.00, în scuarul Palatului Național ,,Nicolae Sulac”.
Potrivit Guvernului, târgul va avea 20 căsuțe de lemn, unde meșterii populari și producătorii autohtoni vor expune spre vânzare lucrări meșteșugărești, instrumente populare, costume tradiționale, obiecte de artă din lemn și lut.
De asemenea, oaspeții și locuitorii capitalei vor avea posibilitatea să participe la o serie de ateliere, unde meșterii populari vor împărtăşi din secretele lor în confecţionarea unor obiecte de artizanat, și să guste din bucate tradiționale, vin fiert și alte delicii pregătite de cei mai iscusiți bucătari.
Micii vizitatori ai „Târgului de Crăciun” vor avea parte de o atmosferă distractivă cu animatori, iar în Căsuţa lui Moş Crăciun, copiii vor putea sta de vorbă cu Moșul, recita poezii și face poze.
Programul artistic se va desfășura doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu participarea orchestrelor și interpreților de muzică populară, ansamblurilor folclorice și a fanfarelor. Conceptul Târgului de Crăciun din acest an va fi axat pe mobilitatea culturii, astfel artiștii profesioniști din Chișinău vor evolua pe scenele din localitățile Republicii Moldova, iar scena Târgului din capitală va fi animată de artiști amatori din raioanele țării. Unele concerte din programul Palatului Național vor fi difuzate live pe ecranul LED instalat în scuar.
Totodată, Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, Ansamblul de cântece și dansuri populare „Fluieraș”, Orchestra „Mugurel”, Formațiile „Milenium” și „Noroc” au programate concerte, în perioada 23 – 28 decembrie, la Cahul, Hîncești, Bălți, Cantemir, Rîșcani, Leova, Soroca, Drochia, Căușeni și Ștefan Vodă.
Programul evenimentelor artistice, dedicat sărbătorilor de Crăciun, se va încheia pe 7 ianuarie, odată cu închiderea Târgului de Crăciun. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 15.00 și 21.00.