VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Taiwanul anunță exerciții de apărare cu muniție reală

Taiwanul va organiza, marți și joi, exerciţii militare cu muniţie reală, simulând apărarea insulei împotriva unei invazii chineze, au anunţat luni responsabili locali, citaţi de France Presse, în timp ce Beijingul efectuează noi exerciţii în jurul insulei.

La scurt timp după ce China a anunțat prelungirea exercițiilor militare din jurul Taiwanului, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a adăugat că aceste exerciții sunt normale, întrucât “Taiwanul este parte a Chinei, iar antrenamentele se desfășoară astfel în apele noastre teritoriale”. Oficialul mai susține că exercițiile “respectă normele naționale și internaționale”.

În context, oficiali din Taiwan au anunțat că vor desfășura, marți și joi, exerciții militare cu muniție reală, simulând apărarea în cazul unei invazii din partea Chinei.

Exercițiile militare desfășurate de Taiwan vor include sute de militari și aproximativ 40 de tunuri, a precizat un oficial taiwanez pentru AFP, care susține că erau programate dinaintea tensiunilor recente cu China, doar că nu au fost anunțate.

Taiwanul, o insulă democratică şi autonomă, trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii a Chinei, care-şi consideră vecinul o parte a teritoriului chinez pe care să o recupereze într-o zi, prin forţă, dacă este necesar.

Menționăm că, Beijingul a ignorat îndemnurile de a pune capăt unor exerciţii militare care au durat mai multe zile, în jurul insulei, şi a continuat luni exerciţii aeriene şi maritime, în urma vizitei de săptămâna trecută, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi la Taipei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.