VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sute de hectare de culturi agricole, distruse în urma precipitațiilor puternice din weekendul trecut

Sute de hectare de culturi agricole au fost afectate de ploile grindina și vântul puternic de la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a făcut totalul pagubelor. Astfel, conform datelor raportate, mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni. 

În raionul Ungheni, satul Măcărești, în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost afectate circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 hectare de grâu.

Precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 hectare de porumb în raionul Soroca. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 hectare de livezi, circa 130 hectare de floarea soarelui, precum și circa 80 hectare de terenuri agricole cu semănături. 

De asemenea, rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Aici, vântul a  smuls și a deteriorat circa 204 foi de ardezie, 160 m2 lambriu din lemn și 2 m3 cherestea. Tot pe data de 8 iunie, în raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină ai nimicit 24 hectare de livezi și 26 hectare de viță-de-vie. 

Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.