De la începutul lunii octombrie, în Sistemul informațional automatizat al Serviciului 112 a intrat un număr de 137 881 de solicitări, dintre care 73 000 de mii au reprezentat urgențe reale. Așa încât, aproximativ 60% de apeluri recepționate la 112 au fost situații de urgențe reale în care s-a solicitat intervenție imediată a serviciilor specializate Ambulanță, Poliție, Pompieri.
De cele mai multe ori cetățenii au solicitat serviciul de Ambulanță, Serviciul 112 înregistrând o medie zilnică de 2 055 de cazuri medicale. Hipertensiunea arterială, urmate de durerile abdominale, de cap sau de spate, copil bolnav reprezintă problemele medicale semnalate cel mai frecvent la numărul unic de urgență 112. Serviciul de Poliţie gestionează zilnic, un număr de 822 de cazuri din numărul total de urgențe la numărul unic de urgență 112. Cele mai solicitate intervenții conform clasificatoarelor evenimentelor sunt agresiunile, conflictele și accidentele rutiere. Pompieri intervin zilnic, în medie la 30 de situații grave, în special sunt angrenați cel mai mult în stingerea incendiilor ca urmare a modificării de vreme.
Din punct de vedere al localizării geografice, cele mai multe apeluri provin din municipiile Chișinău și Bălți și raioanele Orhei, Criuleni și Hâncești.
Menționăm că, în luna octombrie la numărul unic de urgență 112 se înregistrează 40 la sută apeluri non – urgente, cu o medie zilnică de 2 391 de apeluri care nu necesită intervenția echipajelor.
Informăm că, centrele de preluare a apelurilor 112 sunt operative 24ore/7zile pentru a ajuta cetățenii care au o urgență. Doar apelând responsabil la 112, putem beneficia de intervenții rapide și eficiente.