VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Super-Esco, un program nou pentru eficientizarea instituțiilor publice

Instituțiile publice din țară vor fi eficientizate energetic în cadrul unui programului Super-ESCO lansat de Agenția pentru Eficiență Energetică.

”Este vorba despre investiții în eficiența energetică a clădirilor și recuperarea acestora din economiile anuale realizate pe parcursul unei perioade de timp, după care proprietarul clădirii va plăti mai puțin pentru energia consumată. Serviciile energetice sau ESCO diferă față investițiile obișnuite în eficiență energetică prin faptul că banii provin de la compania care efectuează lucrările și sunt apoi recuperați de aceasta din economiile de energie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Proiectul-pilot va fi implementat în două clădiri publice cu sprijinul USAID. Programul ”Super Esco” va stabili un cadru cu rezultate măsurabile și verificabile de eficiență energetică și va promova implementarea eficientă a proiectelor și mecanismelor de contractare bazate pe performanță, va facilita utilizarea finanțării mixte în sectorul clădirilor publice care ar putea accesa mai multe surse de finanțare (resurse private, împrumuturi, resursele proprii ale beneficiarului etc.) și va contribui la atenuarea riscurilor financiare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.