VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Supărările UE pe autoritățile de la Tbilisi. Procesul de aderare a Georgiei, suspendat

Procesul de aderare a Georgiei la Uniunea Europeană a fost suspendat, a anunțat ambasadorul UE la Tbilisi, Pavel Ghercinski. „Retorica anti-occidentală, anti-europeană este complet incompatibilă cu obiectivul declarat de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat diplomatul. Decizia a fost luată după o întâlnire a miniștrilor de externe la Luxemburg.

„Acesta este doar primul pas, vor mai fi și alții. Asistența noastră directă pentru guvernul georgian va fi redusă și vom căuta să transferăm această asistență directă către societatea civilă și mass-media”, a adăugat Ghercinski.

În plus, UE a înghețat cele 30 de milioane de euro alocate pentru Ministerul Apărării din Georgia din cauza legii privind „agenții străini”, a mai precizat oficialul european.

Parlamentul Georgiei a aprobat pe 14 mai proiectul de lege „Cu privire la transparența influenței străine” în a treia lectură. Acest document prevede crearea unui registru special, în care vor fi indicate toate persoanele juridice non-profit și mass-media finanțate din străinătate în proporție de peste 20%. Acestea vor trebui să publice un raport financiar anual. Discuțiile privind proiectul de lege au fost însoțite de proteste masive.

Oponenții documentului îl numesc o copie a legii rusești privind „agenții străini”. Documentul a fost, de asemenea, criticat în SUA și Europa. Uniunea Europeană a subliniat că adoptarea legii va constitui un „obstacol serios” în calea Georgiei către aderarea la UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.