VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Suedia și Finlanda trebuie să extrădeze aproape 130 de „teroriști”, dacă vor ca Turcia să le aprobe aderarea la NATO

Suedia şi Finlanda trebuie să deporteze sau extrădeze în Turcia până la 130 de „terorişti” înainte ca parlamentul de la Ankara să le aprobe cererile de aderare la NATO, a transmis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters.

Cele două state nordice au depus anul trecut o cerere de aderare la NATO după invazia Rusiei în Ucraina, dar cererile lor trebuie aprobate de toate cele 30 de state membre NATO, iar Turcia și Ungaria nu le-au aprobat încă.

Turcia afirmă că Suedia, în special, trebuie să adopte o atitudine mai clară împotriva a ceea ce Ankara consideră a fi terorişti, în principal militanţi kurzi şi un grup pe care îl acuză de tentativa de puci din 2016.

„Noi am spus: uitaţi, dacă nu ni-i predaţi pe teroriştii voştri, nu o putem trece prin parlament (ratificarea cererii de aderare la NATO – n.red.)”, a afirmat Erdogan duminică seara, referindu-se la o conferinţă de presă comună avută în noiembrie cu prim-ministrul suedez Ulf Kristersson, notează Agerpres.

„Pentru ca aceasta să treacă prin parlament, înainte de toate trebuie să ne predaţi mai mult de 100, în jur de 130 dintre aceşti terorişti”, a continuat preşedintele turc.

Politicienii finlandezi au interpretat cererea lui Erdogan ca un răspuns furios la incidentul petrecut săptămâna trecută la Stockholm, când o marionetă care-l reprezenta pe liderul turc a fost spânzurată în timpul a ceea ce părea a fi un mic protest.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.