VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Substația de Asistență Medicală Urgentă din Ialoveni, renovată capital și dotată cu mobilier

Substația de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Ialoveni este amplasată într-o nouă încăpere, mai spațioasă, care a fost renovată capital și dotată cu mobilier. Lucrările de reparație și amenajare au costat peste 4 milioane de lei.

SAMU Ialoveni are un garaj, nou construit, cu șase boxe pentru ambulanțe, unde acestea pot fi inclusiv verificate din punct de vedere tehnic. Anterior, substația nu dispunea de un astfel de garaj, iar autosanitarele staționau afară.

La fel, substația are sală de alertă, de instruiri, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă pentru angajați, sufragerie, blocuri sanitare.

Potrivit Ministerului Sănătății, în cadrul SAMU Ialoveni activează 43 de persoane, dintre care 12 sunt lucrători medicali – medici și asistenți medicali. Anual, cele trei echipe de asistență medicală urgentă ale substației intervin la peste nouă mii de solicitări ale locuitorilor orașului Ialoveni și ai localităților vecine – sate și comune.

Costul lucrărilor de reparație și amenajare constituie 4,4 milioane de lei, mijloace financiare alocate din bugetul de stat de Ministerul Sănătății, care deține calitatea de fondator al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.