VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

SUA evaluează piloți ucraineni pentru diverse avioane de luptă, inclusiv F-16

SUA lucrează cu piloți ucraineni pentru a determina cât timp ar fi necesar pentru a-i antrena să piloteze diverse avioane americane de luptă, inclusiv cu F-16.

Trei surse au declarat sub protecția anonimatului pentru CNN că doi piloți ucraineni se află în prezent la o bază militară din SUA și își testează abilitățile în simulatoare de zbor, pentru a stabili cât timp ar avea nevoie pentru a învăța să piloteze diverse avioane de luptă americane, inclusiv F-16.

Anterior, un oficial militar american a declarat reporterilor care călătoreau cu secretarul Apărării Lloyd Austin în Orientul Mijlociu că piloții ucraineni se află în Tucson, Arizona, pentru „un eveniment de familiarizare” pe care l-a descris ca fiind o „activitate de rutină, ca parte a dialogului nostru militar cu Ucraina”.

„Acest eveniment ne permite să ajutăm piloții ucraineni să devină mai eficienți și să-i sfătuim mai bine despre cum să-și dezvolte propriile capacități. Piloții nu vor zbura pe nicio platformă în timpul acestui eveniment, dar vor folosi un simulator”, a precizat oficialul.

Potrivit acestuia, momentan nu există noi actualizări cu privire la furnizarea de aeronave F-16 Kievului, și nici planuri de creștere a numărului de piloți ucraineni în SUA.

Ucraina a făcut presiuni ca SUA să-i furnizeze avioane de luptă. Oficialii americani și aliații Ucrainei sunt sceptici în legătură cu cererea, susținând că avioanele ar fi impracticabile, deoarece necesită antrenamente ample, iar Rusia are sisteme antiaeriene care le-ar putea doborî cu ușurință.

Recent, un subsecretar pentru apărare a declarat Comitetului pentru servicii armate că va dura 18 luni pentru a pregăti piloții ucraineni să zboare cu F-16, și a susținut că antrenamentele ar fi foarte costisitoare pentru SUA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.