VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA amenință Turcia cu sancțiuni pentru faptul că sprijină comercial Rusia

Administrația prezidențială a lui Joe Biden crește presiunea asupra Turciei, care nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei și a devenit unul dintre cele mai mari noduri de aprovizionare cu mărfuri a Federației Ruse, inclusiv a celor supuse restricțiilor occidentale.

The Moscow Times scrie că Statele Unite au trimis un avertisment Consiliului pentru Relații Economice Externe al Turciei, cerând companiilor naționale să înceteze încălcarea sancțiunilor comerciale. Scrisoarea pe care a primit-o consiliul conține și amenințări. Statele Unite avertizează că pot urmări operațiunile firmelor turcești care folosesc sisteme americane de software sau chiar au comerț direct cu SUA.

De la începutul războiului din Ucraina, Turcia și-a dublat exportul de mărfuri către Rusia, înlocuind companiile occidentale retrase și ajutând întreprinderile rusești să evite restricțiile. Pentru perioada ianuarie-iunie a acestui an, exporturile Turciei către Federația Rusă au atins un record de 4,9 miliarde de dolari, comparativ cu 2,6 miliarde de dolari pentru aceeași perioadă a anului 2022. Exporturile de bunuri cu dublă utilizare, adică cele care pot fi folosite pentru producerea de arme, au crescut de 5,6 ori, la 158 de milioane de dolari în ianuarie-septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.