VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Stăuceni va deveni oraș. Inițiativa primarului PAS a fost preluată de majoritatea parlamentară a PAS

Comuna Stăuceni este tot mai aproape de a obține statutul de oraș. Majoritatea parlamentară PAS anunță o inițiativă similară cu cea a colegului lor din Stăuceni, primarul comunei, Alexandru Vornicu. În ianuarie, alesul a anunțat inițiativa de a organiza un referendum privind acordarea statutului de oraș pentru Stăuceni, la două luni Vornicu a renunțat la acest proces, așa încât în aprilie, Parlamentul să anunțe, printr-un comunicat, că proiectul este deja avizat în cadrul comisiilor.

„Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău ar putea obține statut de oraș. Raportul la un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat la ședința de astăzi a Comisiei administrație publică și dezvoltare regională. Inițiativa legislativă, elaborată de deputata PAS Larisa Voloh, prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată după ce autoritățile administrației publice din localitatea respectivă desfășoară proceduri de consultare a populației și doar în cazul în care localitatea întrunește criteriile de corespundere a unei unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș”, se arată în comunicatul Parlamentului.

În componența comunei intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023 numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori. Proiectul de lege va fi propus spre examinare și aprobare în plenul Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.