VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Statul va rambursa producătorilor agricoli TVA pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat

Statul ar putea rambursa Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) producătorilor agricoli pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat datorate de către aceștia.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de Lege privind Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli, inițiativă legislativă a președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca. Proiectul va fi supus dezbaterilor în plenul Parlamentului.

Documentul a fost elaborat în scopul diminuării impactului negativ al calamităților naturale, creșterii prețurilor la inputurilor și logistica internațională asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare. Din cauza roadei scăzute, dar și a costurilor ridicate, în contul agenților economici din sectorul agricol s-au constituit sume semnificative, provenite din diferența cotelor la TVA.

Respectiv, proiectul de lege prevede lansarea programului de restituire a TVA din contul contribuabilului pentru achitările impozitelor și taxelor datorate de către aceștia la stat.

Vor fi considerați eligibili pentru programul respectiv agenții economici care activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi ale producției agricole de peste 50%, pe o suprafață de minim 50% din totalul terenurilor, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.