VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Starea de sănătate a atacatorului de la Aeroportul Chișinău s-a înrăutățit

Starea de sănătate a tadjikului Rustam Așurov, atacatorul care în seara a împușcat doi oameni la Aeroportul din Chișinău, s-a înrăutățit și este calificată ca foarte gravă. Acesta se află în comă și este ținut în viață cu ajutorul unui aparat de respirație artificială. Informația a fost confirmată pentru ziua.md de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Potrivit șefului IGP, după atacul de la aeroport, la Chișinău au venit trei angajați ai Ministerului de Interne de la Dușanbe pentru a se documenta pe marginea acestui caz.

Amintim, în seara de 30 iunie, pe Aeroportul din Chișinău, un cetățean al Tadjikistanului a primit refuz de intrare pe teritoriul țării. Nemulțumit, acesta l-a deposedat pe un polițist de frontieră de arma din dotare și a efectuat mai multe împușcături. În urma atacului, polițistul de frontieră și un angajat al securității aeroportului, care a încercat să-l neutralizeze pe atacator, au fost răniți mortal.

Agresorul se află acum în îngrijirea medicilor, fiind rănit în urma operațiunii desfășurate pe aeroport de Brigada ”Fulger”. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, care a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău ar fi membru al unui grup criminal organizat și înainte de comiterea dublului omor la Chișinău, ar fi răpit un prim-vicepreședinte al unei bănci din Tadjikistan și era căutat în țara sa. Acesta a ajuns în Moldova cu o cursă din Istanbul și intenționa ulterior să se ascundă în Uniunea Europeană.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.