VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sprijin din Elveția pentru centrele de sănătate mintală

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare va oferi 5,8 milioane de euro în cadrul unei noi faze a Proiectului ”Mensana” destinat acțiunilor de recuperare și incluziune a persoanelor cu probleme mintale.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, și directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Moldova, Guido Beltrani, au semnat astăzi un memorandum, care prevede inițierea unei noi etape a Proiectului Mensana – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Republica Moldova”.

”În cadrul celei de-a treia faze va fi oferit suport pentru consolidarea serviciilor de sănătate mintală la nivel comunitar. De asemenea, va fi pus accent pe implicarea activă a profesioniștilor din domeniul sănătății. Profesioniștii și asistenții sociali vor beneficia de programe de formare în domeniul sănătății mintale, iar familiile și comunitățile – de activități de informare, educare și comunicare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În prezent, 40 de centre comunitare de sănătate mintală își desfășoară activitatea în raioanele și municipiile din țară, oferind asistență medicală și reabilitare psihosocială, sprijin și mediere în relațiile cu familia și comunitatea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.