VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sondaj: Maia Sandu, favorită pentru viitoarele alegeri prezidenţiale

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se situează pe primul loc în intenţiile de vot ale moldovenilor, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri, conform unui sondaj sociologic realizat de CBS AXA, la comanda IRPE.

Astfel, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, Maia Sandu ar acumula 42,9% din voturi fiind urmată de fostul preşedinte socialist prorus Igor Dodon, cu 23,4% din sufragii şi de actualul primar al Chişinăului, Ion Ceban, cu 7%.

Pentru Vladimir Voronin au spus că ar vota 5,7% dintre cei chestionaţi, pentru Renato Usatîi – 5,7% din respondenți, iar pentru Ilan Șor și-ar da votul 4,3% din participanții la sondaj.

Menționăm că sondajul a fost realizat în perioada 13-28 iunie pe un eșantion de 1.120 de persoane. Marja de eroare este de 3 la sută.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.