VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sondaj: Cinci partide ar accede în viitorul Parlament. Câte mandate de deputat ar obține PAS

Cinci partide ar putea accede în viitorul Parlament în cazul unor alegeri anticipate, cel puţin acest lucru îl arată datele unui sondaj realizat de către compania iData.

Potrivit sondajului, în viitorul Legislativ ar putea intra PAS, PSRM, Partidul Șansă, MAN și PDCM.

Astfel, pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate şi-ar dat votul de încredere 35,6% dintre respondenţi, pentru PSRM -19,3% dintre cetăţeni. Pe locul trei se clasează Partidul „Șansă” pentru care ar vota 18,3% din respondenți, urmat de Mișcarea Alternativă Națională care ar acumula 5,2% dintre voturile respondenţilor. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei ar accede în Parlament, acumulând 5,1%.

Partidul Nostru este aproape de pragul electoral de 5%.

De menționat că conform sondajului, PAS ar obține 44 de mandate, PSRM- 23 mandate, Partidul „Șansă” – 22 mandate, MAN- 6 mandate, iar PDCM – 5 mandate.

Menționăm că datele au fost colectate în 353 de localități din R. Moldova în perioada 22-29 octombrie 2023,  pe un eşantion de 1322 de persoane. Marja de eroare pentru eşantionul naţional nu depăşeşte ±2.9%.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.