VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Sondaj: 78% dintre români sunt de acord să ajute cu gaze R. Moldova

Circa 78% dintre români agreează ideea de a ajuta cu gaze Republica Moldova, se arată în Barometrul Energetic, lansat miercuri, 7 decembrie de INSCOP Research.

Potrivit datelor unui sondaj care au fost culese în perioada 13-22 noiembrie în România, aproximativ 78% dintre români sunt de acord ca România să ajute cu gaze Republica Moldova.

Totodată, aproape 60% dintre români sunt de acord ca țara lor să ajute cu gaze țările membre UE, la nevoie, în timp ce 38,7% nu sunt de acord.

În același timp, peste două treimi dintre români (69,7%) consideră că preţurile la energie au crescut ca urmare a deciziilor greşite luate de autorităţile statului, în timp ce 28,2% consideră că scumpirile din energie vin ca urmare a evoluţiilor de pe pieţele internaţionale.

Totodată, energia verde se bucură de sprijinul consistent al populaţiei: 53% dintre români cred că energia regenerabilă poate fi o soluţie pentru a creşte independenţa energetică a ţării.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.174 de persoane şi are o eroare de 2,8%.

La începutul lunii decembrie, România a început exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni, după ce țara vecină a asigurat 90% din necesarul de energie electrică al țării noastre. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.