VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Soluții pentru criza de veterinari. Guvernul își propune crearea centrelor de medicină veterinară, subvenționate de stat

Ministerul Agriculturii își propune crearea centrelor de medicină veterinară în toată țară, care să ofere servicii crescătorilor de animale și păsări. Noile instituții vor putea obține subvenții de la stat și, astfel, să atragă mai mulți specialiști în acest domeniu. Anunțul a fost făcut de ministrul Vladimir Bolea, care susține că propunerea vine în contextul Legii Zootehniei, care îi obligă pe fermieri să încheie contracte cu medicii veterinari pentru a asigura supravegherea și prevenirea bolilor în rândul animalelor.

Subiectul a fost abordat de Vladimir Bolea în cadrul unei întâlniri cu studenții și profesorii Facultății de medicină veterinară a Universității Tehnice din Moldova.

Potrivit Ministerului Agriculturii, administrația facultății urmează sa prezinte un concept de implicare activă a studenților în obținerea deprinderilor practice în acest domeniu, care va fi reformat în următoarea perioadă.

Amintim, conform noii Legi a Zootehniei, care va intra în vigoare în curând, crescătorii de animale, la obținerea autorizației sanitare veterinare de funcționare, sunt obligați să încheie contracte cu medicii veterinari, pentru a asigura supravegherea, prevenirea și controlul bolilor la animalele din ferme. Deținătorii susțin însă că le este dificil să facă față cerințelor, deoarece una dintre probleme este lipsa de specialiști în țară.

Anual, cel mult 35 de tineri absolvă Facultatea de Medicină Veterinară a UTM, însă o bună parte din aceștia aleg să-și desfășoară activitatea în clinicile private.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.