VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Socialiștii și comuniștii, din nou la CC: Au contestat legea care vizează restituirea impozitelor și taxelor pe valoare adăugată

Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au sesizat Curtea Constituțională privind exercitarea controlului constituționalității prevederilor Legii 285 din 5 octombrie curent, promulgată recent de președintele țării. Legea prevede rambursarea TVA și a accizelor pentru antreprenorii din Autonomia Găgăuză din bugetul regional și intră în vigoare din 1 noiembrie 2023

Potrivit deputaților BCS, asemenea legi creează bariere în dialogul stabilit de legislativul țării cu reprezentanții Adunării Populare din Găgăuzia.

”Considerăm că legea dată are menirea să îndepărteze Găgăuzia de Chișinău. În calitate de membru al Comisiei mixte formată din deputații Parlamentului RM și Adunarea Populară a Găgăuziei, menită să armonizeze legislația națională cu cea a Autonomiei, consider că astfel de acțiuni afectează dialogul stabilit cu atâtea eforturi”, a declarat Grigore Novac.

Fiodor Gagauz a subliniat că legea a fost adoptată în grabă și cu organizarea unor pseudoconsultații.

Elena Iurcenco, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei din partea PSRM, a remarcat că în urma acestei legi, adoptate fără a fi ascultată opinia locuitorilor Autonomiei, bugetul regional va pierde circa 100 mln. de lei, vor fi stopate mai multe proiecte sociale de susținere a tinerilor familii, de asigurare a alimentației gratuite a elevilor din clasele I-IX ș.a.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.