VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Socialiștii organizează un protest: „Să apărăm Constituția și limba moldovenească”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că va organiza un protest la sediul Curții Constituționale. Socialiștii spun că mitingul va avea loc în legătură cu proiectul de lege adoptat în prima lectură de Parlament care prevede ca în legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție, sintagma „limba moldovenească” să fie înlocuită cu „limba română”. 

Socialiștii au publicat un anunț pe rețelele de socializare, prin care îndeamnă cetățenii să participe la manifestația care va avea loc pe 6 martie, începând cu ora 12:00.

„Vino la protest! Să apărăm Constituția și limba moldovenească. Ne întîlnim la sediul Curții Constituționale”, se arată în mesajul postat de PSRM.

Pe 2 martie, Parlamentul a adoptat în prima lectură proiectul de lege care prevede că în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție, sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești”. Potrivit inițiativei legislative, vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”.

Proiectul mai prevedere ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.