VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Slusari, despre 7 aprilie 2009: Crima neelucidată și nepedepsită tot timpul provoacă recidive

7 aprilie 2009 este rana Moldovei, uitată de toate guvernările. De această opinie este ex-deputatul Alexandr Slusari.

”Sunt convins în baza unor informații neoficiale și logicii simple că a fost o mare provocare din partea lui Plahotniuc, cu implicarea vlăjganilor din Transnistria și conducerii MAI și SIS, care deja era controlată de individul respectiv. Pentru jocul politic al unui criminal au fost sacrificați, maltratați, schilodiți tinerii noștri și au fost distruse clădirile Parlamentului și Președinției”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Totodată, politicianul susține că după ce în anul 2021 forțele pro-europene au câștigat alegerile, acestea nu au avut niciun interes privind investigarea acestor evenimente.

Unica comisia de anchetă, care noi nu am reușit să creăm în legislativul precedent, era cea de elucidare a tuturor circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie și sancționarea celor vinovați. Chiar dacă acest punct a figurat în acordul temporar de colaborare între blocul ACUM și PSRM.

Permanent am simțit rezistența în privința instituirii acestei comisiei atât din stânga, cât și din dreapta. Inițiativa legislativă respectivă a fost semnată doar de deputații unei fracțiuni. Nici după câștigarea detașată a forțelor proeuropene în 2021 nu am văzut niciun interes privind investigarea evenimentelor din 7 aprilie 2009. Păcat. Crima neelucidată și nepedepsită tot timpul provoacă recidive”, a mai scris Slusari.

Menționăm că astăzi, 7 aprilie 2023, se împlinesc 14 ani de la protestele care au urmat alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Rezultatele scrutinului, care arătau victoria Partidului Comuniștilor din R. Moldova a determinat mii de tineri să iasă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în semn de protest.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.