Membrul Consiliului de Administrație al Energocom, Alexandru Slusari susține că deși suntem la finele lunii octombrie, Președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban încă nu a anunțat prețul pentru luna curentă la gazele naturale procuratele de către companie de la Gazprom. Slusari îl acuză pe Ceban că tărăgănează intenționat anunțarea prețului de achiziție până după alegeri și cere guvernului să acționeze în conformitate cu legea privind regimul stării de urgenţă, care prevede posibilitatea modificării procedurii de numire şi de destituire a conducătorilor instituțiilor publice.
Alexandru Slusari il acuză pe Vadim Ceban că face tacit campania electorală pentru partidele anti-europene.
„Suntem la finele lunii octombrie, însă șeful Moldova Gaz nu anunță prețul de la Gazprom pentru Moldova privind luna curentă. Fără această informații Energocom juridic nu poate stabili prețul de furnizare a gazului, livrat către Moldova Gaz. Dar nici nu asta este cea mai mare problema. Vadim Ceban cunoaște foarte bine acel preț de la Gazprom. Din informația mea acesta va fi peste 750 dolari pentru luna octombrie, cu creștere pentru lunile noiembrie-decembrie. Dar indicația este , probabil, ca anunțul respectiv să fie făcut după alegeri. Narativul Cremlinului în domeniul energetic a Moldovei actualmente este următorul. Țara noastră la moment cumpără tot gazul rusesc, dar face acest lucru prin intermediarii. Dacă prin intermediarii, atunci pentru oameni trebuie să aprindă becușor precum că implicit prețul este mai mare decât prețul direct. Aceste falsuri repetă toate partiduțile lui Șor plus Igor Dodon, care nu lasă încercări să revină la statut любимая наложница Кремля в Молдове. Plus se încearcă completarea legendei cu apăriția gazului de provinență necunoscută, furnizat din Turcia mai că nu personal de Plahotniuc. Gazul, care, nu știu de ce, așa și nu a ajuns în Moldova”, a scris Slusari pe o rețea de socializare.
Politicianul afirmă că Guvernul este prea tolerant în raport cu acțiunile conducerii companiei Moldovagaz și ar trebui să aplice legea privind regimul stării de urgență, de asediu şi de război, care prevede posibilitatea modificării procedurii de numire în funcție şi de destituire a conducătorilor instituțiilor publice.
„Totodată, pentru mine nu este clară poziția anemică a Guvernului în raport cu acțiunile diversioniste ale conducerii Moldova Gaz. Ce trebuie să mai facă sau să nu mai facă Vadim Ceban, ca CSE să înlocuiască pe dânsul pentru perioada stării excepționale, lucru care este permis în conformitate cu legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război? Sau toate forțele guvernării acum sunt aruncate pentru lupta cu partidele pro-europene?”, a conchis Slusari.