VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Situația de securitate din regiune și consecințele războiului hibrid, discutate de Recean cu senatori americani

Situația de securitate din regiune, consecințele războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în țara noastră au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu senatorii americani, Jeanne Shaheen și Chris Murphy, aflați în vizită la Chișinău.

De asemenea, oficialii au abordat și modalitățile prin care Statele Unite ale Americii (SUA) pot contribui la avansarea Republicii Moldova pe agenda europeană.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, șeful Executivului a apreciat sprijinul constant al SUA în implementarea reformelor, accentuând aportul părții americane în dezvoltarea domeniilor cheie ale economiei, între care tehnologiile informaționale și industriile creative.

„O altă reformă prioritară, susținută și de SUA, este reforma justiției. Vom continua efortul pe acest segment și vom lupta cu corupția pentru a asigura securitatea noastră națională. Prioritare rămân și crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, inclusiv a companiilor americane”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, Republica Moldova oferă un șir de facilități oamenilor de afaceri, fiind o țară sigură pentru investiții. „Ne dorim ca oamenii din Statele Unite ale Americii să privească țara noastră ca pe o țară de oportunități, iar agenții economici să vină pentru a investi în sectorul financiar, energetic și în domeniul logistic”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul lor, senatorii americani au remarcat progresul obținut de autoritățile de la Chișinău în procesul de implementare a reformelor. Oficialii au reiterat deschiderea de a oferi asistența necesară pentru consolidarea democrației și realizarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Părțile au discutat și despre manipularea informațională străină, inclusiv campaniile de dezinformare rusești, care reprezintă o amenințare la adresa țării noastre. În acest context, a fost subliniată importanța dezvoltării gândirii critice a cetățenilor și formarea abilităților de identificare a dezinformării și a propagandei.

Oficialii americani au venit în Republica Moldova după ce au participat la lucrările Conferinței de securitate de la Munchen.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.