VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Sistemele GPS și dronele agricole, printre tehnologiile digitale cele mai solicitate de fermierii moldoveni

Aproximativ 20 de companii și-au prezentat inovațiile digitale din domeniul agriculturii în cadrul unui târg specializat. Fermierii, studenții și experții au analizat cele mai solicitate tehnologii ale momentului și au discutat despre soluțiile de viitor. Datele oficiale arată că, în ultimii doi ani, 75 la sută dintre fermierii care au solicitat finanțări pentru tehnologii digitale au pledat pentru sisteme GPS pentru tehnica agricolă, iar 11% au ales să-și cumpere drone agricole.

 „De-a lungul timpului, omenirea a acumulat cunoștințe care stau la baza practicilor agricole moderne. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este implicat în toate procesele legate de inovație și progres în agricultură. Vom continua să sprijinim și să promovăm studiile și cercetarea științifică, fiindcă studenții de azi sunt experții, cercetătorii și specialiști de mâine care vor transforma cunoștințele teoretice în soluții practice”, a declarat ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul târgului. .

 Datele Ministerului Agriculturii mai arată că 4% dintre fermieri au solicitat instalarea stațiilor meteo pentru a obține date precise privind condițiile meteorologice și 2% au exprimat interes pentru automatizarea sistemelor de irigare.

 Târgului Inovațiilor pentru Agricultura Viitorului în Moldova a fost organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA), sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.