VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sinodul Mitropoliei Basarabiei, într-o ședință extraordinară

Strategiile pentru consolidarea relației dintre Biserică și comunitățile locale, promovarea valorilor spirituale și morale în societate, implementarea unor programe și inițiative pentru sprijinirea credincioșilor în dificultăți sociale sau spirituale și modalități de consolidare a legăturilor dintre parohiile din R. Moldova și din România. Acestea au fost printre principalele subiecte discutate de ierarhii Mitropoliei Basarabiei, reuniși într-o ședință extraordinară a Sinodului pentru a aborda diversele provocări pastorale, misionare, sociale și administrative cu care se confruntă Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova.

În cadrul ședinței, au fost discutate și adoptate mai multe decizii menite să eficientizeze și să sporească activitatea duhovnicească și pastorală la nivelul fiecărei parohii.

„Ședința de lucru a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor. Împreună cu PS Antonie, Episcopul de Bălți, și PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, ierarhii au analizat aspecte legate de activitatea pastorală, misionară, socială și administrativă a Mitropoliei. Deciziile luate în cadrul acestei ședințe reflectă angajamentul profund al ierarhilor față de binele duhovnicesc al poporului ortodox din Republica Moldova. În urma deliberărilor și a consultărilor, s-au stabilit direcții clare de acțiune și s-au planificat inițiative concrete pentru a întări și susține viața duhovnicească a comunităților ortodoxe din întreaga țară”, se arată în comunicatul Mitropoliei Basarabiei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.