VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Simona Halep: Sunt șocată și extrem de dezamăgită. Lupta mea continuă!

”Sunt șocată și extrem de dezamăgită, dar lupta mea continuă”. Este prima reacție a sportivei Simona Halep după decizia prin care a fost suspendată din tenis timp de patru ani. Halep susține că va urma toate căile legale pentru a ataca decizia Agenției Internaționale de Integritate în Tenis, care ar putea să-i oprească brutal cariera sportivă.

Simona Halep a anunțat că va contesta decizia, prin care este acuzată de dopaj, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

”Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. lau forte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale. După numeroase întârzieri nefondate și cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt șocată și extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal”, se arată în mesajul sportivei.

Cunoscuta tenismenă susține că în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă a făcut 200 de teste de sânge și urină și toate au fost curate.

”Cred într-un sport curat și, în aproape doua decenii ca jucător profesionist de tens, de-a lungul a sute de tumee și două titluri de Grand Șlam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă există substanțe interzise – toate au fost negative, până la 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive”, a mai adăugat Halep.

Amintim, sportiva a fost testată pozitiv pentru Roxadustat în 2022, iar ulterior a fost acuzată pentru o a doua încălcare a regulamentului, una referitoare la pașaportul biologic.

Într-un interviu profesorul directorul laboratorului de toxicologie al renumitului Spitalul Universitar Garches, Franța, Jean-Claude Alvarez, a răspuns ferm după ce a fost întrebat despre suspendarea de patru ani a Simonei Halep: ”Condamnăm o nevinovată!”. ”Este o eroare. Având în vedere concentrația subtanței din părul ei, este imposibil să fi luat roxadustat de o așa manieră, în mod eficace. Roxadustatul aproape că nu există în Europa, nu există nici în Statele Unite. Roxadustatul este extrem de răspândit în China și cred că am identificat sursa: colagenul folosit de Simona Halep pentru atenuarea durerilor fizice este fabricat cu ingrediente din China”, a conchis cunoscutul toxicolog francez.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.