VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Siguranța în interiorul UE depinde direct de securitatea țărilor candidate, susține europarlamentarul Siegfried Mureșan

Cu cât țările noastre vecine, țările candidate, sunt mai în siguranță, cu atât mai în siguranță suntem și noi, în interiorul granițelor UE. Este declarația europarlamentarului român Siegfried Mureșan, care vine cu un apel repetat către Bruxelles de a se implica mai activ în sprijinirea Ucrainei și Republicii Moldova.

„De aceea spun: mai multă ambiție, mai multă implicare din partea noastră în a le sprijini. Nu vom face niciun rabat de la aplicarea condițiilor de aderare, dar, de îndată ce aceste condiții sunt îndeplinite, ușa trebuie să se deschidă. Noi, instituțiile Uniunii Europene, trebuie să ne implicăm mai activ în a ajuta țările candidate, ca Republica Moldova și Ucraina, să îndeplinească criteriile de aderare”, a declarat deputatul Parlamentului UE, Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul susține că mersul negocierilor de aderare pentru R. Moldova și Ucraina trebuie privit și ca o oportunitate și siguranță pentru UE.

„Noi, instituțiile europene, ne vom implica mai activ pentru a sprijini aceste țări să se modernizeze și să îndeplinească criteriile de aderare. Negocierile de aderare cu aceste țări sunt bune pentru țările candidate, dar sunt bune și pentru Uniunea Europeană, ele fiind cel mai eficient instrument pentru modernizarea acelor țări, pentru a le reforma, pentru a el aduce mai aproape de standardele europene. Acest lucru nu este doar în interesul țărilor candidate, ci și în interesul nostru”, a mai declarat Siegfried Mureșan.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.