VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Siegfried Mureșan: Nu discut la Bruxelles despre chestiunea transnistreană. Am pune obstacolul în față

Dacă discuțiile de la Bruxelles despre Republica Moldova le-am începe cu chestiunea transnistreană, ne-am bloca și am pune obstacolul în față. De aceea, orice negociere se încheie fără a discuta chestiunea transnistreană la momentul de față și cred că e foarte bine. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Europarlamentarul român a declarat că în prezent discuțiile sunt axate pe domeniile unde R. Moldova trebuie să facă progrese pentru a putea fi deschise negocierile de aderare.

„Ca atare, dacă am începe discuțiile despre Republica Moldova cu chestiunea transnistreană, ne-am bloca și am pune obstacolul în față, de aceea, eu nu încerc nici o discuție cu chestiunea transnistreană și dacă, orice negociere se încheie fără a discuta chestiunea transnistreană la momentul de față, cred că e foarte bine și eu sunt foarte mulțumit. Acum trebuie să ne concentrăm pe acele domenii unde putem face progrese: de a reduce dependența energetică de Rusia, de a ajuta oamenii să treacă bine iarna, de a progresa pe integrarea europeană, de a aduce sprijin financiar cât mai mare, de a ne conecta mai bine Republica Moldova de România și de Uniunea Europeană energetic și în toate în toate domeniile. La momentul la care putem rezolva chestiunea transnistreană, la momentul la care știm cum poate arăta soluția, ne putem ocupa și de asta, dar la moment această soluție nu e cunoscută. Ca atare, dacă am începe cu obstacolul ne-am bloca, ne concentrăm pe lucrurile pe care le putem face”, a precizat Siegrfied Mureșan.

Eurodeputatul și-a exprimat încrederea că în luna decembrie, Consiliul European, cu unanimitate de voturi, va recomanda începerea negocierilor de aderare a țării noaste la UE.

Comisia Europeană recomandă deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.